Sunt pasionată de educație, citesc zilnic, învăț din orice interacțiune, sunt audidact și consider că doar prin autonomie în învățare pot progresa. Urmându-mi pasiunea am descoperit, dându-mi frâu liber gândirii și imaginației, că îmi pot expanda creativitatea. Mă las inspirată, îmi plac surprizele și învăț urmându-mi instinctul, informându-mă zilnic câte puțin despre absolut orice mi se pare interesant și educativ. Deseori mi se întâmplă să intru în contact cu informații care aparent nu se află în sfera intereselor mele. Din experiență, am învățat că, de cele mai multe ori, ajung ca după mult timp să accesez exact acele informații stocate latent, aparent fără semnificație dar care tare bine îmi folosesc exact atunci când am mai multă nevoie.

Așa am aflat că pot face lucruri de care nu mă credeam în stare și că de fapt, doar de mine depinde dacă-mi asum să fac față incertitudinii și necunoscutului pentru a deveni cine vreau eu să fiu.

Mă inspiră impactul învățării asupra celor care se lasă provocați de perspectiva educației și aleg să intre conștient în acest proces al cunoașterii, fără să se simtă în siguranță, dar având credința că doar așa își pot atinge și depăși potențialul.

Cred cu tărie că educația ne poate transforma semnificativ viața și că traseele pe care ni le alegem se datorează nivelului intelectual la care ajungem în diferite etape ale dezvoltării personale. Doar educați fiind ne putem urmări scopul în viață și putem alege cum să ne folosim capitalul uman și intelectual pentru a performa. Maturitatea manifestată în simțire, gândire și acțiune, indiferent de vârsta pe care o avem, se răsfrânge semnificativ asupra oamenilor și comunității în care trăim.

Acesta este motivul principal pentru care am ales nu doar să-mi trăiesc viața în bunăstare și să fiu un freelancer de succes, ci să fac toate eforturile pentru a avea impact pozitiv asupra comunității în care trăiesc, făcând bine în jurul meu.

Preocupările mele profesionale

Disruptive Thinking Breaking Patterns

Aceasta este enumirea comercială a entității sub umbrela căreia acționez ca freelancer. Este firma pe care mi-am creat-o în 2005, când am ales să-mi iau viața profesională în propriile mâini. Astfel, am devenit consultant, creator de conținut educațional și trainer pentru programe de dezvoltare managerială și organizațională. Începând cu anul 2016, în urma unei provocări intelectuale, am început să creez conținut educațional și să livrez ateliere de dezvoltare personală axate pe educație financiară și antreprenorială, cu precădere pentru tineret și adulții activi.

Școala de Valori

Este un ONG în educație, care promovează și aplică educația centrată pe valori. Începând din 2013 am pus bazele Diviziei Corporate cu scopul atragerii de parteneriate care să creeze contexte de învățare pentru tineri și profesori din pre-universitar. Din Oct 2018 sunt președintele acestei organizații.

Viitor Plus

Este un ONG de mediu, care promovează sustenabilitatea durabilă și inițiative de salvare ale planetei. Sunt membru în bordul de conducere și creator de conținut educațional pentru proiectul ecOprovocarea.

Școala de Bani a Băncii Comerciale Române

Sunt autorul conținutului educațional SEIF Strategii Eficiente pentru Independență Financiară: Modul Noțiuni Fundamentale în Educația Financiară & Modul Investițional care se regăsesc atât în materialele de livrare ale profesorilor de educație financiară, cât și pe platforma Școala de Bani a BCR.

Republica.ro

Sunt contributor în scrierea de articole pe diferite teme de interes educațional.

Sunt atrasă și de domeniul Serious Play. Creez inclusiv conținut educațional de tip Game-based Learning.

Lista lucrărilor reprezentative ale Silviei

 • 2014, Make Things Happen - Eficiență Personală și Time Management, Disruptive Thinking Breaking Patterns București

 • 2015 - 2016, SEIF Strategii Eficiente pentru Independență Financiară, Școala de Bani BCR București

 • 2016, Business Ecosystems, Disruptive Thinking Breaking Patterns București

 • 2016, FLiP Școala De Bani pe Roți - adaptare culturală, Școala de Valori București

 • 2017, PATRON Școala de Business - Antreprenoriat pentru Start-up, Disruptive Thinking Breaking Patterns București

 • 2018, SEIF Predarea Creativă a Educației Financiare pentru Profesori, Școala de Bani BCR București

 • 2019, Board Game - Learning Adventure through Universal Values, Școala de Valori București

 • 2019, Board Game - Caracteristici Inter-generaționale ToolBox pentru profesori, Școala de Valori București

 • 2019 - 2020, SEIF Modul Investițional Școala de Bani - componenta pentru angajații băncii BCR București

 • 2020, Board Game - Taxonomia lui Bloom ToolBox pentru profesori, Școala de Valori București

 • 2020, Arcademia online - Dezvoltare Personală și Profesională pentru Profesori, Școala de Valori București

 • 2020, Academia online - Dezvoltare Personală și pentru adolescenți și studenți, Școala de Valori București

 • 2020, SEIF Modul Investițional pentru platforma eLearning Școala de Bani BCR București

 • 2020, FLiP Școala De Bani pe Roți - adaptare pentru online, Școala de Valori București

 • 2020, Dezvoltare strategică pentru modernizarea școlii cu SELFIE (https://ec.europa.eu/education/schools-go-digital_en), Școala de Valori București

 • 2020, Excepționalii online - Dezvoltare comunitară și implicare civică, Școala de Valori București

Am experinţă în voluntariat. Am creat, livrat și implementat diferite proiecte educaționale pro-bono pentru liceeni, profesori și adulți. Am experiență relevantă în managementul proiectelor și consider că acțiunile mele trebuie executate la standarde înalte de calitate pentru a avea impactul scontat.

Îmi place să călătoresc și să interacționez cu oameni din alte culturi de la care să pot afla cum își trăiesc viața, ce-i mână înainte, care le sunt credințele și valorile, ce diferențiază cultura lor de a altor popoare. Cred cu tărie că mă pot dezvolta învățând și din experienţele de viaţă ale celor din jur, indiferent de vârsta pe care o au. Totodată, cred în puterea prieteniei și în relațiile de calitate.

Sunt adepta inițiativelor riscante cu miză, mă provoacă obiectivele ambițioase și aleg cu discernământ.

În viața de zi cu zi îmi folosesc și dezvolt intuiția, mă ghidez după valori cu care rezonez. Cred în autenticitate, integritate, libertate și curaj, precum și în capacitatea de auto-depășire. Consider esențiale puterea interioară, energia necesară pentru depășirea obstacolelor și în capacitatea de autoconducere, mai ales în vremuri nefavorabile.

Mă energizează gândirea holistică, conceptuală și analitică, care-mi oferă oportunitatea de a vizualiza pădurea din elicopter, dar în același timp și alinierea copăceilor de la nivelul solului. Caut în continuu să-mi alimentez curiozitatea și să-mi dezvolt gândirea creativă și inovația, pentru că am credința că doar astfel pot obține excelență în ceea ce fac cu viața mea.

Tot ceea ce am menționat mai sus nu am obținut acționând de un singură, ci prin interacțiune, suport și inspirație lucrând cu ceilalți. Închei cu ideea că oricât de bine performăm ca indivizi, excelența rezultă din lucrul împreună cu alții. Creativitatea mai multor creiere fac mai mult decât unul singur, căci succesul se datorează contribuției individuale, colaborării multigeneraționale și multiculturale, precum și schimbului conștient de valoare.

Plecând de la premiza că alegerile conștiente ne proiectează parcursul vieții, afirm în deplină cunoștință că „suntem suma alegerilor noastre”.

Dacă eşti interesat(ă) de activitatea mea, mă puteţi urmări pe LinkeId și Facebook.

Dacă intenționezi să te alături comunității oamenilor educați, înscrie-te aici.

Dacă eşti pasionat(ă) de aceleaşi subiecte ca şi mine, te invit să dialogăm. Adresa mea de e-mail este aici.

Pentru interviuri şi apariţii media, mă puteţi contacta la adresa: silvia.bogdan@disruptivethinking.ro Mulțumesc frumos!